Beskrivelse av rasen

- Beskrivelse om rasen -

 

Britisk korthår er Englands nasjonalkatt, og ble stilt ut på verdens første utstilling i Crystal Palace i 1871. Den er opprinnelig avlet fra vanlige huskatter, og deretter foredlet med hensyn på størrelse.

 

Det beste med rasen er kanskje utseende – en skikkelig katt! Den er robust med sterk, muskuløs kropp på korte bein. Voksne hanner er betydelige større er hunnkattene.

En britisk korthårskatt skal fremstå som rund og fyldig, og den skal være muskuløs, ikke tykk. En hunnkatt vil ligge på rundt 4-6 kg og en hannkatt, rundt 5 - 7 kg. Et stort og rundt hode, med rund panne, kort nese og små ører plassert langt fra hverandre samt store runde og uttrykksfulle øyne er en del av standarden. Avhenging av farger på pelsen kan øynene være blå, grønne, oransje eller kobberfarget.

Hannkatter skal også ha store hannkattkinn. Britten skal ha kraftige korte ben med runde poter, og den skal være like lang som den er høy. En kort tykk hale er også ønsket.

Pelsen er tett og kort, den skal være tett og føles "sprø" ( crispy) når man tar hånden gjennom pelsen. Rasen finnes i de fleste fargevarianter . Rasen trenger ikke mye pelspleie, men den mister en del hår, så det er en god ide å børste vekk løse hår jevnlig. Avhenging av farger på pelsen kan øynene være blå, grønne, oransje eller kobberfarget.

 

Britten er kjent som en rolig katt. Den trives både som innekatt og utekatt. Får katten gå fritt ute blir den som ofte en god musejeger. Men pass opp for biler og andre farer. Det er fort gjort at katten blir overkjørt. Det er også viktig at katten er kastrert og chippet hvis den får lov å være ute.

 

En svært viktig del av Britisk korthår er gemyttet. Den skal være en rolig, stille og litt doven katt. Dette er ikke en katt som normalt svinger seg i gardinene selv om ungkatter gjerne kan rase gjennom stuen i 80 km i timen om den får lyst til det. En voksen brite er ikke det man normalt forbinder med hurtighet og eleganse. Den kan faktisk virke litt klumsete og sløv. Men ikke la deg lure, den er også en meget sterk og muskuløs katt. Den bruker bare ikke kreftene unødvendig og vil gjerne tenke seg om før den foretar seg noe. Vil den til toppen av en reol kommer den dit, men gjerne via et bord eller en stol i stedet for å ta veien direkte opp. Selv om briten har en stille fremtreden er den likevel leken, selv opp i høy alder, men leken blir sjelden voldsom.

 

Briten er en katt som maler høyt og lett. Bare man prater til den settes motoren i gang. Ellers er den vanligvis en stille katt med en forbausende spinkel stemme i forhold til sin størrelse og i forhold til andre korthår katter.

Briten er en kjærlig katt som knytter seg lett til mennesker, men den er ikke en påtrengende katt.

 

Husk at alle katter er enkelt individer med forskjellige behov. Den har arvet en del egenskaper fra sine foreldre, men med tiden så kommer den til å utvikle andre egenskaper, som gjenspeiler katten og omgivelsen som den bor i.

 

Anskaffer du deg en britisk korthår, vil du få en god og trofast venn som du vil få mye glede av. Din britisk korthårs katt kan du finne hos en av våre oppdrettere som ofte har kattunger til salgs. Sjekk vår oppdrettsliste og kattunger tilsalgs.

 

 

 

 

Britiskkorthar Copyright 2013 © All Rights Reserved